Home » Economisch Nieuws

Economisch Nieuws

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Californië officieel uitgeroepen tot rampgebied. Daardoor kan de federale overheid sneller en makkelijker bijspringen bij het bestrijden van de bosbranden. Het dodental als gevolg van de vuurzeeën is inmiddels opgelopen tot 42.
Posted: November 13, 2018, 3:54 am
De Immigratie- en Naturalisatiedienst betaalt asielzoekers die eindeloos in de opvang zitten dwangsommen. Het gaat om kleine bedragen die nauwelijks voor verlichting zorgen. Kamal en Arham in Drachten: ‘Het voelt alsof we in duisternis wachten.’
Posted: November 13, 2018, 1:00 am
Omdat Serge Janssen Daalen nou eenmaal ­ondernemer is, rijdt hij in een mooie auto en draagt hij een goed pak. Ooit was hij succesvol en verdiende hij veel geld. Nu vraagt hij de hele tijd ­anderen om hem succes te wensen. Zijn vrouw Merel, maar ook de taxichauffeur. Wens me succes. Het is geen betekenisloze gespreksafsluiter, maar een echte vraag. Succes is wat hij het hardste nodig heeft. En wat hij maar niet krijgt.
Posted: November 12, 2018, 10:16 pm
Na 122 jaar zet de familie Blokker de gelijknamige winkelketen in de verkoop. Wie de noodlijdende winkelreus gaat redden? ‘Hema?’
Posted: November 12, 2018, 10:16 pm
Met infiltranten criminelen opsporen is succesvol, maar brengt ook het gevaar van uitlokking met zich mee. Koudwatervrees vanwege de IRT-affaire is voorbij, zodat de methode steeds vaker wordt toegepast.
Posted: November 12, 2018, 9:24 pm
Praag heeft sinds maandag een burgemeester uit de gelederen van de Piratenpartij. De nieuwe burgemeester Zdenek Hrib ondertekende maandag een coalitieakkoord met een burgerinitiatief en een conservatieve partij om de stad te besturen. ‘We staan vandaag echt op de drempel van verandering’, aldus de 37-jarige politicus.
Posted: November 12, 2018, 9:05 pm
Dit moet de week van Rob Jetten worden. Deze dinsdag verdedigt de kersverse D66-leider in de Eerste Kamer het initiatiefwetsvoorstel van zijn partij, waarmee de benoeming van de burgemeester en de Commissaris van de Koning uit de Grondwet wordt geschrapt. Als een week later tweederde van de Senaat voor stemt, komt voor het geplaagde D66 een lang gekoesterde wens dichterbij.
Posted: November 12, 2018, 7:59 pm
De Nederlandse regering heeft om veiligheidsredenen ‘een groot aantal’ personeelsleden van de ambassade in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad terug naar Nederland gehaald. Dat zei minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken maandag in Brussel.
Posted: November 12, 2018, 7:24 pm
Een Israëlische officier en zeven Hamas-strijders zijn zondagavond laat om het leven gekomen, toen een geheime Israëlische operatie in Gaza op heterdaad werd betrapt. Volgens de Palestijnen was het een poging tot ontvoering van Hamas-strijders. Israël moest toegeven dat het vaker geheime operaties in Gaza uitvoert.
Posted: November 12, 2018, 6:49 pm
Steeds zichtbaarder in het straatbeeld van Istanbul: jonge, goedopgeleide conservatieve moslims die toch willen deelnemen aan het moderne leven van de grote stad.
Posted: November 12, 2018, 6:08 pm