Home » Economisch Nieuws

Economisch Nieuws

India probeert in allerijl de gevolgen in te dammen die de lockdown in het land heeft gehad. Voedselrantsoenen, noodkampementen, geïmproviseerde ziekenhuizen moeten redden wat er te redden valt. Optimisten zeggen dat het land daar goed in is: improviseren in tijden van chaos, maar premier Modi heeft zijn volk alvast om vergiffenis gevraagd.
Posted: March 31, 2020, 8:25 pm
Elke dag publiceren het RIVM, de ziekenhuizen, wereldgezondheidsorganisatie WHO en allerlei landen cijfers over de uitbraak van het coronavirus. Maar welke cijfers zijn belangrijk? En hoe moeten we ernaar kijken?
Posted: March 31, 2020, 12:00 pm
Het sterftecijfer door corona ligt in Duitsland veel lager dan in andere landen, waaronder Nederland. En dat komt niet doordat de Duitse bevolking zo veel gezonder is.
Posted: March 31, 2020, 6:12 pm
Minister van Financiën Wopke Hoekstra kwam dinsdag voorzichtig terug op zijn ‘weinig empathische’ opstelling jegens zuidelijke eurolanden. De diplomatie van de hardvochtigheid kent zijn grenzen voor een klein handelsland als Nederland.
Posted: March 31, 2020, 6:35 pm
Dwalend door verlaten straten en langs pleinen in Amsterdam vraag ik mij af waar de meeuwen zijn gebleven. Met de toeristen is ook hun spoor van etensresten verdwenen.
Posted: March 31, 2020, 3:47 pm
In Nederland is thuisonderwijs in korte tijd uitgegroeid tot een begrip. Maar hoe werkt dat elders tijdens de coronacrisis, nu in veel landen de scholen ook gesloten zijn of zelfs een complete lockdown van kracht is?
Posted: March 31, 2020, 6:43 pm
Op sociale media gaat het als een lopend vuurtje rond: de dodentallen in China kloppen niet. In plaats van 2.547 doden in Wuhan, zouden er in de stad meer dan 40 duizend doden zijn gevallen. Slaat dit ergens op?
Posted: March 31, 2020, 1:48 pm
Ruim zestig prominente economen, onder wie hoogleraren en bankiers, halen hard uit naar het kabinet vanwege de starre opstelling over financiële hulp aan Italië en andere Zuid-Europese landen. ‘Hun obstructie is contraproductief.’
Posted: March 31, 2020, 12:55 pm
President Trump beloofde een muur tussen de VS en Mexico. Desondanks was er nog volop verkeer over en weer. Tot zaterdag de grens écht dichtging. Vanwege corona. Op bezoek in toeristenstad Tijuana. ‘Normaal gesproken verdien ik 120 dollar op een dag. Gisteren 6 dollar.’
Posted: March 30, 2020, 12:31 pm