Home » Economisch Nieuws

Economisch Nieuws

Meer dan 1.100 voormalige juristen en aanklagers van het Amerikaanse ministerie van Justitie roepen met een petitie op tot het vertrek van hun baas, minister William Barr. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times.
Posted: February 17, 2020, 8:05 pm
Politie en justitie hebben maandenlang via in het geheim geplaatste opnameapparatuur en camera’s in een schuur op een woonwagenkamp in Oss kunnen meeluisteren en -kijken hoe de veronderstelde criminele organisatie rondom Martien R. te werk ging. ‘De schuur werd ook wel het kantoor genoemd’, zei de officier van justitie maandag voor de rechtbank in Den Bosch.
Posted: February 17, 2020, 7:00 pm
Sommige gemeenten in Groningen en Drenthe hebben vorig jaar niet voldaan aan hun wettelijke plicht om statushouders te huisvesten. De reden: het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft door een landelijke beleidsslag onvoldoende mensen toegewezen.
Posted: February 17, 2020, 6:29 pm
Buiten China grijpt het coronavirus vooral in cruiseschepen om zich heen. Nederlanders lopen daar gevaar, maar zijn vooralsnog niet besmet. Alle betrokken instanties proberen een uitbraak intussen af te wenden.
Posted: February 17, 2020, 6:12 pm
De Europese Unie lanceert een nieuwe missie om het wapenembargo tegen de strijdende partijen in Libië te controleren. Bij de missie zullen schepen, vliegtuigen en satellieten worden ingezet. Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken van de EU, hoopt dat de missie eind maart operationeel zal zijn.
Posted: February 17, 2020, 5:54 pm
Leende springt massaal in de bres voor Qiyue Luo, ‘dorpsheld’ en eigenaar van het lokale Chinese restaurant. Dat is nu gesloten omdat Luo met zijn echtgenote vastzit in China vanwege het coronavirus. Om de gemiste inkomsten enigszins te compenseren, begonnen bewoners van het Brabantse dorp afgelopen weekend een inzamelactie.
Posted: February 17, 2020, 5:44 pm
Een beetje bijzondere papegaai levert zo tussen de 1.000 en 2.000 euro op, beschermde soorten nog meer. Nederland speelt een prominente rol in illegale vogelhandel. Deze week staan twee verdachten voor de rechter in Amsterdam.
Posted: February 17, 2020, 4:26 pm
Hans Droppert (72) behoort met zijn vrouw tot de 31 Nederlandse passagiers die nog vastzitten op cruiseschip Westerdam in een Cambodjaanse haven. ‘Ik zou niet weten waar of hoe wij besmet zouden kunnen zijn.’
Posted: February 17, 2020, 11:05 am
Lerarenopleidingen moeten op de schop om het vak aantrekkelijker te maken. Maandag wordt een commissie benoemd die daar dit jaar nog werk van gaat maken. Voorzitter Paul Zevenbergen: ‘Het moet soepeler, of flexibeler.’
Posted: February 17, 2020, 4:00 am