Home » Economisch Nieuws

Economisch Nieuws

Error Processing Feed: file_put_contents(): Only 0 of 52781 bytes written, possibly out of free disk space at /home/naamnl/domains/fasthelp.nl/public_html/wp-includes/SimplePie/Cache/File.php line 113
Error Processing Feed: /home/naamnl/domains/fasthelp.nl/public_html/wp-content/cache is not writeable. Make sure you've set the correct relative or absolute path, and that the location is server-writable. at /home/naamnl/domains/fasthelp.nl/public_html/wp-includes/class-simplepie.php line 1404
‘We moeten uitleggen dat meer Europa iedereen sterker maakt’, zei Armin Laschet vorig jaar tegen de website Politico. Door Laschet, trouwe bondgenoot van bondskanselier Merkel, tot nieuwe voorzitter van de CDU te kiezen, hebben de Duitse christendemocraten duidelijk gemaakt dat zij naar continuïteit streven. Geen risico’s, geen experimenten.
Posted: January 16, 2021, 2:10 pm
Nieuwe, tot voor kort zeer geheime ­documenten in bezit van de Volkskrant bevestigen wat Nederland eigenlijk al jaren wist: in Volkel liggen Amerikaanse kernwapens opgeslagen. Verslag van een zoektocht naar nieuwe details, via archieven en rechtbanken.
Posted: January 16, 2021, 4:00 am
De Amerikaanse National Rifle Association (NRA) heeft vrijdag faillissement aangevraagd. De wapenlobby-organisatie zegt te willen herstructureren om aan schuldeisers te ontkomen. In de Amerikaanse staat New York, waar de NRA op dit moment gevestigd is, loopt een rechtszaak tegen de groep.
Posted: January 16, 2021, 2:26 am
De vraag leeft aan honderdduizenden keukentafels: hoe goed is dat afstandsonderwijs eigenlijk? De ene juf haalt alles uit de kast om kleuters te motiveren, elders wordt gemopperd over onbereikbare leraren. De verschillen zijn nog erg groot.
Posted: January 15, 2021, 8:02 pm
Een in Australië ontdekte Amerikaanse postduif die de hele Stille Oceaan was overgevlogen, dreigde te worden afgemaakt wegens overtreding van de quarantaine-regels.
Posted: January 15, 2021, 7:50 pm
Jaarlijks wassen criminelen in Nederland naar schatting 13 miljard euro wit. Hoe doen ze dat eigenlijk? Verslaggever Koen Haegens ging op pad met een zak foute poen en moest aan Narcos denken: ‘Geld verdienen is makkelijk. Het houden, dát is moeilijk.’
Posted: January 15, 2021, 7:11 pm
Nu Rutte III is gesneuveld door de toeslagenaffaire dromen partijen van een nieuwe, meer open politiek. Demissionair premier Mark Rutte past zich, behendig als hij is, alvast aan: ‘Mijn denken is opgeschoven.’
Posted: January 15, 2021, 6:31 pm
De val van het kabinet is vooral een symbolisch gebaar naar gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire. Toch blijven kopstukken in het kabinet lijsttrekker van hun partij en in de race voor het premierschap na de verkiezingen in 2021. Hoeveel waarde heeft de val dan nog? Twee gedupeerde ouders aan het woord.
Posted: January 15, 2021, 6:10 pm
De overheid komt komende week met nieuwe miljardensteun en het aantal ondernemers dat over de kop gaat daalt zelfs. Toch is het volgens winkeliers, café-eigenaren en andere ondernemers nu al maandenlang vijf voor twaalf. Hoe kan dat?
Posted: January 15, 2021, 4:58 pm
Mark Schenkel zit in de Oegandese hoofdstad Kampala, zonder internet, maar wel met een hoop contacten die hem per telefoon van de laatste ontwikkelingen rondom de onrustige verkiezingen op de hoogte brengen. De Volkskrant belt met de Afrika-correspondent.
Posted: January 15, 2021, 4:38 pm