Home » Economisch Nieuws

Economisch Nieuws

Een voormalig politiecommissaris van de eenheid Oost-Brabant zou niet vies zijn geweest van giften en dure uitjes. Maandag hoorde hij een werkstraf tegen zich eisen. Als het aan het OM ligt levert hij zijn financiële voordeel weer in.
Posted: May 20, 2019, 5:35 pm
Huawei is hard getroffen door de Amerikaanse eis dat bedrijven als Google niet langer samenwerken met de Chinese techreus. Wat rest Huawei? Is er een plan B? Vijf vragen over het laatste hoofdstuk in de Chinees-Amerikaanse tech-oorlog.
Posted: May 20, 2019, 10:18 am
Als Turkije een Cartoonist des Vaderlands zou hebben, dan zou Musa Kart die titel verdienen. Nu zit Kart een celstraf uit. Daar leek hij, in een gesprek kort voor hij de gevangenis in ging, niet erg onder te lijden.
Posted: May 20, 2019, 5:03 pm
Tweede Kamerleden spreken schande van het mogelijk etnisch profileren door de Belastingdienst. De fiscus zou in 2014 de kinderopvangtoeslag van honderden ouders met een niet-Nederlandse achtergrond hebben stopgezet vanwege fraudevermoedens, maar autochtone Nederlanders ongemoeid hebben gelaten.
Posted: May 20, 2019, 5:06 am
Tijdens de ramadan wordt elke dag na zonsondergang een uitgebreide maaltijd genuttigd. In Purmerend kunnen jongeren daarna een nachtelijk potje zaalvoetballen. Dan verbrand je meteen die suikers en vetten en het is ‘leuker dan slapen’.
Posted: May 20, 2019, 12:45 pm
Een grote fusiepartij waarin versnipperd links de krachten bundelt, als één blok de strijd aangaat en na 17 jaar weer eens een premier levert: al decennia geldt het voor sommigen in met name PvdA en GroenLinks als dé weg naar electoraal herstel. En dat zou het in potentie ook kunnen zijn, blijkt nu uit kiezersonderzoek, mits de fusiedrang niet wordt overdreven.
Posted: May 20, 2019, 2:00 pm
Veroordeelde IS-strijders hebben in een Tadzjiekse gevangenis met onthoofdingen een bloedbad aangericht. Drie cipiers en 29 gevangenen zijn omgekomen, zo meldt de regering van het Centraal-Aziatische land.
Posted: May 20, 2019, 9:56 am
Teleurstelling en vooral boosheid in Groot-Brittannië. Hoe konden ze hekkensluiter op het Eurovisiesongfestival worden? Veel Britten en zelfs zanger Michael Rice zijn er stellig van overtuigd: ze zijn uit de gratie vanwege de Brexit.
Posted: May 20, 2019, 9:10 am