Home » Economisch Nieuws

Economisch Nieuws

Een sterke vrouw: misschien is dat wat de sterke man van Turkije, president Erdogan, komend weekend kan afhouden van een nieuwe ambtstermijn. ‘Iron Lady’, wordt Meral Aksener in de internationale pers veelal genoemd, naar Margaret Thatcher. In Turkije luidt haar bijnaam ‘Asena’, wolvin.
Posted: June 18, 2018, 1:41 pm
Grozny probeert middels de Egyptisch sterspeler Mo Salah een graantje mee te pikken van het WK voetbal. Laat dat maar aan Ramzan Kadyrov over.
Posted: June 18, 2018, 1:36 pm
Het computersysteem van de Belastingdienst kraakt al jaren, maar er zijn nu zoveel onderdelen van de machine gevallen dat het einde in zicht lijkt. De inning van belastingen komt in gevaar en het kabinet moet hervormingsplannen uitstellen. Hoe heeft het zover kunnen komen?
Posted: June 18, 2018, 12:00 am
Motorclub Satudarah wordt verboden en ontbonden, zo heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. Het verbod gaat per direct in.
Posted: June 18, 2018, 8:54 am
Hoe hebben Beyoncé en Jay Z het voor elkaar gekregen om de videoclip van hun nieuwe single Apeshit in het Louvre op te nemen? En was het sterrenkoppel ook persoonlijk betrokken bij de keuze van de achttien kunstwerken die in de clip figureren en waar kunstexperts en fans vanwege de vermeende symboliek van de werken maar niet over uitgepraat raken?
Posted: June 18, 2018, 7:59 pm
De aanhoudende ict-problemen bij de Belastingdienst dreigen de overheid vleugellam te maken op fiscaal gebied. Het kabinet kan na dit jaar mogelijk geen substantiële wijzigingen meer doorvoeren in onder andere de energiebelasting, de verhuurdersheffing, de autobelasting bpm en de schenk- en erfbelasting. Ook het invoeren van nieuwe belastingen op deze terreinen wordt dan moeilijk, zo niet onmogelijk.
Posted: June 18, 2018, 12:00 am
Honderden kinderen worden in een oude loods in het zuiden van Texas vastgehouden in kooien. Ze zijn van hun ouders gescheiden, nadat ze samen illegaal de grens waren overgestoken, en door de Amerikaanse grenspolitie waren opgepakt.
Posted: June 17, 2018, 10:34 pm
Na vele eerdere ebola-uitbraken in Congo, gloort er hoop met nieuwe vaccins in een geïmproviseerde kliniek in Mbandaka. WHO-arts Touré: ‘Nieuwe besmettingen nemen af na toediening.’
Posted: June 18, 2018, 12:00 am
Colombia is zondag resoluut rechtsaf geslagen. Iván Duque behaalde 54 procent van de stemmen, 12 punten meer dan zijn linkse tegenstander Gustavo Petro. Washington, grootgrondbezitters en het bedrijfsleven halen opgelucht adem, terwijl de straatarme plattelandsbevolking zich schrap zet voor een straffe neoliberale wind.
Posted: June 18, 2018, 12:06 am