Home » Economisch Nieuws

Economisch Nieuws

Error Processing Feed: file_put_contents(): Only 0 of 52706 bytes written, possibly out of free disk space at /home/naamnl/domains/fasthelp.nl/public_html/wp-includes/SimplePie/Cache/File.php line 113
Error Processing Feed: /home/naamnl/domains/fasthelp.nl/public_html/wp-content/cache is not writeable. Make sure you've set the correct relative or absolute path, and that the location is server-writable. at /home/naamnl/domains/fasthelp.nl/public_html/wp-includes/class-simplepie.php line 1404
Dit jaar zijn er al twee keer zoveel migranten vanuit Frankrijk Het Kanaal overgestoken als in heel 2019. De Britten, voor wie controle over migratie een belangrijk argument voor Brexit is, weten niet wat ze ermee aan moeten. Een verslag vanaf de Witte Kliffen van Dover.
Posted: August 14, 2020, 6:44 pm
Vanaf zaterdagochtend vier uur Britse tijd moeten mensen die vanuit Nederland in het Verenigd Koninkrijk arriveren twee weken in quarantaine. Een omweg via Frankrijk maken heeft geen zin, de Fransen is hetzelfde lot beschoren.
Posted: August 14, 2020, 6:27 pm
Aliaksandr Kuushynau (38) is een van de demonstranten die het regime van Aleksandr Loekasjenko aan het wankelen hebben gebracht, voor het eerst in 26 jaar. Hij is getrouwd, heeft vier kinderen en werkt als manager bij een ict-bedrijf. Elke dag vertelde hij de Volkskrant over wat hij zag en meemaakte. Dit is zijn dagboek.
Posted: August 14, 2020, 5:56 pm
Waarschuwende woorden van de experts, een quarantaineplicht die uit de lucht kwam vallen, de GGD die het contactonderzoek niet meer aankan: het lijkt alsof Nederland alsnog is verrast door de toch ruimschoots aangekondigde tweede coronagolf. Hoe kan dat?
Posted: August 14, 2020, 5:52 pm
De ramen en deuren van de klassen gaan open en blijven open, zolang als nodig is. Als het moet zitten de middelbare scholieren in Haarlem in de winter met jassen en truien aan in de klas. En als het misgaat haalt de rector ook het verboden thermometerpistool uit de kast.
Posted: August 14, 2020, 5:32 pm
Steeds meer landen leggen beperkingen op aan Nederlandse reizigers nu het coronavirus hier opnieuw om zich heen grijpt. Vijf vragen en antwoorden om te voorkomen dat u bij een dichte deur zelf opdraait voor de kosten van uw ticket, hotel, of duikcursus.
Posted: August 14, 2020, 4:57 pm
Tjalling van den Berg stond in Nederland aan de basis van het ‘soft turnen’. De drilmethoden en intimidaties maakten plaats voor persoonsgerichte trainingen. Zijn dochter Berber van den Berg zag het als turnster gebeuren.
Posted: August 14, 2020, 4:30 pm
In de onder-onssfeer van appgroepen bieden leden van jongerenpartijen tegen elkaar op met extreme berichten. Die lekken nogal eens uit - met vergaande consequenties.
Posted: August 14, 2020, 2:56 pm
De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft niet duidelijk genoeg gewaarschuwd over problemen met het bron- en contactonderzoek dat de verspreiding van corona moet tegengaan.
Posted: August 14, 2020, 2:44 pm
De maand augustus is voor de Spaanse toeristensector normaal gesproken hoogseizoen. Door corona is de situatie nu heel anders. We bellen erover met onze correspondent Maartje Bakker, die bezig is met een roadtrip langs de Spaanse kust en in uitgaansoord Lloret de Mar is.
Posted: August 14, 2020, 10:24 am