Home » Economisch Nieuws

Economisch Nieuws

De verdachte van de brandstichting bij een Japanse animatiestudio in Kyoto, vorig jaar juli, is door de Japanse politie gearresteerd. De man had eerst tien maanden nodig om te herstellen van zijn verwondingen.
Posted: May 27, 2020, 3:55 am
De ommezwaai van Duitsland verraste Nederland en de andere leden van de 'zuinige vier', maar ze hadden het kunnen zien aankomen. Waar Rutte denkt dat Europa straks gewoon weer verder kan waar het in februari 2020 ophield, denkt Merkel dat de crisis veel dieper gaat, en dat de toekomst van Europa op het spel staat.
Posted: May 26, 2020, 9:13 pm
De slachterijen liggen onder vuur tijdens de coronacrisis. Hoe ziet de slachtsector eruit en wat staat er op het spel?
Posted: May 26, 2020, 9:05 pm
Sommige woningen zijn super, andere misschien iets minder, zegt de man die in Venray arbeidskrachten uit het buitenland huisvest. 50 kilometer verderop, in het Polenhotel in Best, zitten de ratten in de muur en is de koelkast kapot.
Posted: May 26, 2020, 9:01 pm
De aangifte tegen de Belastingdienst wegens mogelijke (ambts)misdrijven hakt er in bij de medewerkers. Zij vrezen een heksenjacht nu vier leidinggevenden het veld hebben moeten ruimen.
Posted: May 26, 2020, 8:30 pm
De feestelijkheden waren ingetogen vanwege de coronamaatregelen, toch vierde Costa Rica dinsdag een mijlpaal. Als eerste Midden-Amerikaans land verankerde Costa Rica het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht in de wet.
Posted: May 26, 2020, 7:47 pm
De haven van Antwerpen is zo lek als een mandje. Elk jaar komt er meer cocaïne naar binnen. Daar zitten Nederlandse drugssyndicaten achter, zegt antropoloog Teun Voeten, die onderzoek deed naar deze schimmige wereld.
Posted: May 26, 2020, 7:44 pm
Frankrijk hamstert kipworst, Italië mandarijnen in blik, Amerika wapens en Nederland wc-papier. Wat vertellen tien weken koopgedrag over ons gemoed?
Posted: May 26, 2020, 7:41 pm
Alle medewerkers van het vleesverwerkingsbedrijf VION in de Achterhoek zijn getest. Hierdoor is het volgens voorzitter Ton Heerts van de veiligheidsregio mogelijk de omvangrijke besmetting verder in te dammen. Er kwamen geen nieuwe besmettingen aan het licht.
Posted: May 26, 2020, 7:16 pm
De Afghaanse regering heeft dinsdag het grootste aantal Taliban-gevangenen vrijgelaten sinds de ondertekening van een vredesakkoord tussen de Verenigde Staten en de extremistische islamitische Taliban eerder dit jaar. Negenhonderd Taliban-strijders verlieten gevangenissen op twee locaties.
Posted: May 26, 2020, 6:56 pm